DESCOPERIRE EPOCALĂ. Istoria se va SCHIMBA COMPLET. Eforturile ARHEOLOGILOR au fost RĂSPLĂTITE

0
111

O nouă descoperire a arheologilor marini din SUA este pe cale să schimbe istoria așa cum o știm. Se crede că locația epavei unui celebru vas de cercetare a fost găsită, scrie evz.ro.

HMS Endeavour, vasul faimosului Căpitan James Cook, se crede că a fost, în cele din urmă, găsit la 250 de ani după călătoria sa istorică în Australia.

Arheologii marini care au petrecut mai mult de două decenii căutând cu prudență nava spun că au identificat acum ceea ce ar putea fi punctul exact de „odihnă” al epavei.

Detalii despre acțiunea care are ca scop rezolvarea unuia dintre cele mai mari mistere din lume vor fi anunțate în mod oficial vineri, în SUA.

Evenimentul va avea loc pe insula Caprei, aceasta fiind o insula mica din portul Narragansett, de lândă Rhode Island. Rămășițele vaporului se cred a se afla pe fundul oceanului, în apropiere de această locație.

Tema prinicpală a evenimentului constă în dezvăluirea modului de lucru prin care s-a ajuns la această ipoteză, făcând referire la întreaga „anchetă” care a ajutat la eliminarea posibilelor piste false, scrie Dailymail.

Având în vedere ultimele descoperiri făcute, arheologii marini își doresc să escaveze epasa vasului până anul viitor, scrie Dailymail.

Ultimele updateuri au venit după descoperirea celor de la RIMAP (Rhode Island Marine Archaeology Project), care au declarat că vasul a fost scufundat în Golful Newport în anul 1778 de către forțele engleze.