Descoperire uimitoare făcută de NASA: Este o veste minunată!

0
69

Cercetătorii de la NASA au făcut un anunț neașteptat despre stratul de ozon. Conform celor mai recente date obținute de NASA, fisura din stratul de ozon din stratosfera Terrei a ajuns la cea mai mică dimensiune din ultimii 29 de ani. Anul acesta, fisură din stratul protector de ozon, care ne apară de radiațiile periculoase, se întindea pe 19,7 milioane kilometri pătrați, scrie realitatea.net.

Pare foarte mult, însă dimensiunea ei s-a redus față de anul trecut cu până la 3,4 milioane de kilometri pătrați, scrie Science Alert. Cea mai mare dimensiune a fost înregistrată în anul 2000, când fisura din stratul de ozon avea 29.8 milioane de kilometri pătrați.

Fisura se află deasupra contientului Antarctica și apare în fiecare an în luna septembrie, când razele soarelui ating din nou această zona și provoacă reacții chimice cu substanțele eliberate de oameni în atmosferă, iar acestea distrug moleculele de ozon, conform yoda.ro. http://www.yoda.ro/stiinta/anunt-neasteptat-al-expertilor-nasa-ce-se-intampla-cu-gaura-din-stratul-de-ozon.html

Fisura a fost observată pentru prima dată în anul 1985. Experții cred că, având în vedere modul în care aceasta se miccoreaza, fisura ar putea să dispară în jurul anului 2070.