Detalii despre perchezițiile de la Primăria Chișinău. Zece foști și actuali funcționari au fost documentați

0
103

Ofițerii Procuraturii municipiului Chişinău au descins ieri la sediul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a capitalei.

Potrivit unui comunicat al procuraturii, perchezițiile au loc în trei cauze penale, intentate pe faptul creării unei scheme infracționale pentru obținerea ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă, notează Radio Chişinău.

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, bănuți că ar fi încercat să înstrăineze printr-o schemă ilegală mai multe terenuri care aparțineau Primăriei municipiului Chișinău. Au fost pornite 3 cauze penale

Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor vizate.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de pușcărie şi amenzi de sute de mii de lei, se mai spune în comunicatul Procuraturii municipiului Chișinău.