DEZASTRU: 21 de localităţi au rămas fără curent electric în urma furtunii de noaptea trecută

0
60

21 de localităţi din centrul şi sudul ţării au rămas, parţial sau în totalitate, fără curent electric, în urma furtunii şi ploilor puternice de noaptea trecută.

Potrivit unui comunicat al Gas Natural Fenosa, citat de Radio Chișinău, cei mai afectaţi de intemperie sunt consumatorii din raioanele Cahul, Cantemir, Anenii Noi, Criuleni, Strășeni și UTA Găgăuzia.  Echipele de intervenţie a furnizorului de electricitate lucrează, în momentul de faţă, pentru a înlătura defecțiunile.

Totodată, potrivit ultimelor date ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, peste 13 mii de persoane au venit în zilele de sâmbătă și duminică la cele 16 corturi anti-caniculă, instalate în toată țara. Acestea au fost reinstaslate de vineri, având drept scop prevenirea riscurilor ce pot apărea în urma caniculei. Aici,  oamenilor le-a fost oferită apă rece şi posibilitatea de a se proteja de soare. În plus, odată cu temperaturile mari de afară, salvatorii și pompierii recomandă cetățenilor și respectarea normelor de securitate, pentru a evita incendiile de vegetație.