Dezvăluiri-bombă: Propunerea SCANDALOASĂ a lui Putin pentru Trump

0
86

La trei luni de la inaugurarea lui Donald Trump președinte al SUA, Vladimir Putin a trimis un diplomat la Departamentul de Stat al SUA cu propuneri pentru o normalizare a relațiilor dintre cele două țări, scrie Buzzfeed, care citeaza un document oficial.

„Propunerea Rusiei demonstra un plan ambițios al Moscovei care prevedea să fie uitat tot răul din trecut, și grabirea apropierii dintre țări”, – noteaza publicatia, citată de paginaderusia.ro.

În prezentare se propunea reluarea legaturilor diplomatice, militare și guvernamentale, rupte între două țări dupa intervenția militara a Rusiei în Ucraina și Siria.

Partea rusa sugera organizarea unei intalniri a trimisului special prezidential în domeniul cyber-security Andrei Krutskih, cu omologul sau american pentru discutarea informațiilor specifice.

Apoi, erau propuse „reuniuni speciale bilaterale” în probleme vizând Afganistanul, programul nuclear iranian, situația din Ucraina și eforturile de denuclearizare a peninsulei Coreea.

De asemenea, pana la intalnirea celor doi sefi de stat, propusa pentru luna mai, urmau sa aiba loc intrevederi intre sefii serviciilor secrete si ai armatei din SUA cu „colegii” din Rusia.

„Aceasta propunere a Rusiei ignora tot ce a dus la inrautatirea relatiilor dintre Rusia si SUA. Acolo (in Rusia – n.r.) se pretinde ca nu a existat niciodata vreun amestec rusesc in alegerile din Statele Unite ale Americii și criza din Ucraina”, – spune Angela Stest, fostul ofiter de informatii în mandatul presedintelui George Bush.