Discursul de victorie pe care Hillary Clinton nu a apucat să-l spună

0
69

Cartea de memorii a lui Hillary Clinton, „What Happened”, detaliază campania prezidenţială dramatică de care a avut parte candidata pentru a deveni cel de-al 45-lea Preşedinte al Statelor Unite, scrie realitatea.net.

Deşi Hillary Clinton a câştigat votul popular, matematica colegiilor electorale a decis ca ea să nu devină prima femeie la conducerea Statelor Unite. În cartea sa de memorii, Clinton a împărtăşit cum s-ar fi încheiat discursul său de victorie din noaptea alegerilor.

Ea a spus că dacă ar fi avut ocazia să se întoarcă în timp şi să spună cuiva din istorie despre momentul în care a devenit Preşedinte al Statelor Unite, îi va spune mamei sale.

Dorothy Howell Rodham a murit în 2011. La vârsta de 8 ani aceasta a fost abandonată de părinţi şi a fost trimisă într-un tren rudelor sale din ţară. Mama lui Hillary Clinton a avut o copilărie dificilă, în care a fost manipulată şi pedepsită pentru lucruri minore. Într-un an, pentru că a ieşit la colindat de Halloween, Dorothy nu a avut voie să iasă din camera ei timp de un an, cu excepţia momentului când mergea la şcoală. De asemenea, nu i s-a permis să mănânce în bucătărie sau să se joace în grădină, potrivit Mediafax.

Clinton descrie vizita ei imaginară la mama ei şi la cei care au tratat-o atât de crud în copilărie:

”Uneori mă gândesc la ea în tren. Mi-aş fi dorit să pot merge pe culoar şi să găsesc scaunele mici de lemn pe care stătea, ţinând-o strâns pe sora ei mai mică, singură, îngrozită. Ea nu ştie încă cât va suferi … Visez că mă duc la ea şi că stau lângă ea … şi să zic: ‘Uită-te la mine. Ascultă-mă. Vei supravieţui. Vei avea o familie frumoasă şi trei copii. Şi oricât de greu ar fi să-ţi imaginezi, fiica ta va creşte şi va deveni preşedintele Statelor Unite”.