Doctorii i-au făcut femeii o INCIZIE în burtă. A urmat ceva incredibil! În secunda următoare… ŞOC!

0
248

O tânără mămică din Venezuela a făcut mare vâlvă în mediul online după ce a decis să posteze, pe o reţea de socializare, mai multe imagini surprinse în timp ce-şi aducea pe lume copilul, scrie realitatea.net.

Cunoscută sub denumirea de cezariană blândă sau naturală, procedura medicală pare să prindă tot mai mult teren în rândul mămicilor. Acestea aleg tot mai des să-şi aducă astfel copiii pe lume, intervenţia fiind mult mai „blândă” atât cu mama, cât şi cu bebeluşul.

Spre deosebire de cezariana clasică, cea blândă presupune un proces mult mai natural, copilul fiind forţat, oarecum, să-şi croiască singur drumul afară.

Dar ce presupune o astfel de intervenţie? Ei bine, doctorul face o incizie în burta mamei şi, spre deosebire de intervenţia clasică, mama poate vedea naşterea propriu-zisă, câmpul nefiind izolat complet, ci doar acoperit cu un voal transparent. După ce copilul este adus pe lume, acesta este aşezat pe pieptul mamei, aşa cum este recomandat în cazul unei naşteri naturale.

Abia apoi este cântărit, şters, înfăşat şi, dacă este cazul, plasat în incubator. Spre deosebire de cezariana clasică, unde mama fie are mâinile legate, fie este sedată puternic, în cazul cezarianei blânde, concentraţia de anestezic este mai mică, dar, după caz, poate fi mărită ulterior, mâinile mamei fiind mobile, tocmai pentru a-şi putea ţine bebeluşul nou-născut în braţe.

„Cezariana blândă este mai umană, mi-a plăcut experienţa pentru că am putut să-mi văd copilul imediat. Medicii mi-au pus bebeluşul în braţe, deşi nu terminaseră încă operaţia. Am putut să-l hrănesc la sân imediat, fără să aştept câteva ore. O astfel de conexiune imediată este o uşurare”, mărturiseşte Shannon Schoenfeld, o pacientă de 36 de ani, aflată la a treia naştere.