Dodon continuă RĂZBOIUL cu Parlamentul și Guvernul: O nouă declarație SCANDALOASĂ

0
113

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat la 11 septembrie că nu va semna nicio lege „anti-rusă“, chiar daca risca declansarea procedurii de demitere.

Parlamentului Republicii Moldova va reexamina la sfârșitul lunii septembrie legea privind interdicția de difuzare a canalelor televiziunilor propagandistice din Rusia și alte proiecte de legi anti-ruse, anterior respinse de președintele Dodon.

„Constituția prevede că președintele este obligat a doua oară să semneze legea. Voi încalca conștient aceasta obligatie daca, în opinia mea, nu este în interesul public. Este vorba despre legea privind Ziua de 9 mai. Pentru noi, această sărbătoare este sacră, noi nu o putem declara Ziua Europei. Este ziua memoriei, ziua Victoriei. Același lucru este valabil și pentru legea notorie privind așa-numita „propaganda rusă“. Chiar dacă Parlamentul o va adopta de două sau de trei ori, nu o voi semna și nu va intra în vigoare ” , – a spus Dodon, citat de paginaderusia.ro.

În cazul în care Parlamentul consideră că președintele a încălcat Constituția, trebuie să organizeze referendum care sa decide dacă Dodon va fi demis.