Dodon DEZGROAPĂ securea războiului: A SUSPENDAT hotărârea de astăzi a Guvernului

0
67

Președintele Igor Dodon a suspendat hotărârea de astăzi a Guvernului prin care s-a decis participarea militarilor moldoveni la exerciții militare în Ucraina.

Igor Dodon comentează pe pagina sa de facebook că a decis să facă uz de dreptul său prevăzut în Constituție. El face referire la un punct din art. 88 al Constituției, potrivit căruia șeful statului ”suspendă actele Guvernului, ce contravin legislaţiei, până la adoptarea hotărârii definitive a Curţii Constituţionale”, notează Radio Chișinău.

El susține că, în conformitate cu statutul de țară neutră pe care în are Republica Moldova, militarii săi nu trebuie să participe la exercițiile militare desfășurate sub egida unui sau altui bloc militar.

Anterior Igor Dodon a interzis participarea unui contingent de 57 de militari la un exercițiu multinațional în Ucraina care urmează să înceapă joi. În replică, Guvernul a aprobat astăzi prin hotărâre participarea militarilor moldoveni, premierul Pavel Filip calificând refuzul lui Igor Dodon ca fiind nemotivat.