Dodon INSISTĂ asupra modificării Constituției și organizării alegerilor parlamentare anticipate

0
174

Președintele țării, Igor Dodon, pledează insistent pentru modificarea Constituției și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de oficial, în cadrul unui briefing de presă, susținut după întrevederea cu delegația Comisiei de la Veneția.

„Eu pledez pentru alegeri parlamentare anticipate și voi face tot posibilul să dizolv acest parlament. Prezenta Constituție nu permite președintelui să dizolve Parlamentul, decât în două cazuri care nu sunt reale. De aceea, am inițiat modificarea Constituției”, a afirmat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, citat de publika.md.

Igor Dodon a declarat pentru presă că, deocamdată, nu cunoaște de unde vor fi luați bani pentru organizarea referendumului din 24 septembrie, dar este convins că acesta va avea loc.

Reprezentanții Comisiei de la Veneția speră că analiza realizată de ei va aduce beneficii pentru țara noastră.

„Pe parcursul vizitei noastre, ne-am întâlnit cu multe grupuri de interese, cu experţi în domeniu și am reușit să obținem multă informație. Aceste discuții urmează să fie continuate în Veneția, la începutul luni iunie, după care va fi prezentată opinia noastră”, a comunicat secretarul adjunct al Comisiei de la Veneția, Somona Granata-Menghini.