Dodon primește o PALMĂ USTURĂTOARE din partea liderul ui separatist de la Tiraspol

0
306

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, declară că președintele moldovean, Igor Dodon, nu are nicio legătură cu înțelegerile la care Chișinăul și Tiraspolul au ajuns pe parcursul anului 2017. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întâlniri pe care Krasnoselski a avut-o cu veteranii războiului din Afganistan, cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la retragerea trupelor sovietice din această țară.

Potrivit liderului administrației transnistrene, citat de Infotag și Radio Chișinău, rezultatele obținute se datorează muncii unor specialiști din instituțiile de profil și experților în diferite domenii.

De asemenea, sunt puțin credibile și declarațiile lui Igor Dodon cu privire la statutul de neutralitate al Republicii Moldova, crede liderul transnistrean. „În spatele frazelor frumoase despre statutul neutru se ascunde eliminarea  prezentei militare ruse de pe acest teritoriu”, susține Krasnoselski.

„Anumite forte prooccidentale tensionează situația dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Domnul Dodon discreditează Transnistria în fața Rusiei, acuzând-o de furt, de regim oligarhic și de alte păcate de moarte. Și, în general, se constată că ei îndeplinesc aceeași sarcină: de a rupe legăturile cu Rusia atât în Moldova, cât şi în Transnistria”, a adăugat Vadim Krasnoselski.