Doliu în sportul românesc. A murit un mare campion

0
267

Pe 11 Februarie 2018, la vârsta de 98 de ani şi 2 luni, s-a stins Jaques Istrate, antrenor emerit la scrimă. Colonel în rezervă, Jaques Istrate a fost căpitan de geniu în timpul celui de-al doilea război mondial şi a luptat pe frontul de Răsărit, scrie realitatea.net.

În timpul regimului comunist, Col. Jaques Istrate a suferit mari persecuţii pe linie politică – administrativă şi militară fiind socotit de către noii conducători de după 30 decembrie 1947 un ofiţer al vechiului regim militar. Elev al dl. antrenor emerit Angelo Pellegrini – părintele scrimei româneşti – dl. col. r. Jaques Istrate a dat dovadă de o mare măiestrie şi eleganţă a armelor în timpul generaţiei domniei sale, conform Mediafax.

Sabrer de prim rang în cadrul echipei Steaua Bucureşti, Jaques Istrate a câştigat Campionatul Naţional de Sabie din anul 1947 în compania valoroşilor sabreuri: Bartoş Tiberiu, George Man, Kókóssi Mihail, Constantin Marinescu, continundu-şi performanţa sportivă până în anul 1958 prin prezenţa sa, an de an, în finalele Campionatului Naţional de Sabie.