EDITORIALIST: Maia Sandu a îmbrățișat stilul de comunicare al unor politicieni, care au pe creier o singură circumvoluțiune

1
130

Maia Sandu trişează atunci când spune că statul nu dispune de bani pentru majorări de salarii și că după alegerile parlamentare acestea nu vor mai fi plătite. Declaraţia aparţine directorului de la Timpul, Silviu Tănase, şi se conţine într-un editorial publicat astăzi, scrie moldova24.info.

“Această declarație nu putea fi trecută ușor cu vederea. Vom explica de ce. Salariile bugetarilor se modifică prin legea salarizării. În momentul adoptării bugetului de stat, banii se bugetează în ordinea priorităților. Mai întâi, se bugetează cheltuielile indispensabile sau cele certe – care sunt salariile bugetarilor, pensiile etc. și, mai apoi, se bugetează celelalte cheltuieli. În cazul în care bugetul nu este suficient, se fac anumite reduceri, de cele mai dese ori din investiții capitale, dar nu și din salarii. În cei 27 de independență n-a fost nicio situație când în procesul de bugetare, în caz de insuficiență de bani, să fie micșorate salariile sau să „să nu fie plătite”, spune Silviu Tănase.

Editorialistul de la Timpul mai constată că Maia Sandu a manipulat audiența şi că adoptă un discurs politic deplasat.

“Nu pot decât să-mi exprim regretul că Maia Sandu a îmbrățișat stilul de comunicare al unor politicieni, care au pe creier o singură circumvoluțiune, pe care este scris doar un cuvânt „Plahotniuc”. O explicație universală pentru toate problemele și toate insuccesele. Dna Sandu trebuie să înțeleagă că în politică nu există „vaci sacre”, iar atitudinile critice în adresa politicienilor sunt o normalitate în lumea civilizată. În cazul în care ținta acestor atacuri este de a ne obliga să o lăudăm chiar și atunci când nu o merită, va avea mult de așteptat”, conchide Silviu Tănase.

1 COMENTARIU

  1. Maia sandu știe numai să manipuleze opinia publică. Ea nu are de unde cunoaște legea salarizării pentru că ea nu a mărit niciodată salarii

Comments are closed.