Este cea mai RAPIDĂ mașină electrică din lume. Acest automobil a prins 300,6 km/oră

0
1744

Viitorul aparține mașinilor electrice, acesta nu este niciun secret. Dar până atunci când vor putea fi cumpărate și vor exista „stații de încărcare” pe fiecare stradă, producătorii încearcă să le aducă la nivele perfecte din punct de vedere al autonomiei, al fiabilității sau al vitezei pe care o pot obține.

Potrivit b1.ro, una dintre cele mai rapide mașini electrice a doborât un record de curând, atunci când a reușit să prinsă 300,6 kilometri pe oră. Și nu vorbim de o mașină Tesla, firmă cunoscută pentru mașinile sale electrice, ci de… un Corvette.

Recordul mondial de viteză al unei mașini electrice a fost atins de un Corvette Genovation GXE, căruia i-au fost aduse numeroase modificări. Acesta a reușit să prindă fabuloasa viteză din prima încercare, și chiar fără prea multe eforturi.

Până acum, mașinile electrice nu au atins viteze prea mari, dar acestea au fost mai degrabă produse în serie. Spre exemplu, un Tesla Model S poate prinde 200 de kilometri pe oră, dar acesta este un vehicul de serie și nu se poate compara cu modelul de la Corvette.