Este INCREDIBIL ce trebuie să mâncăm ca să trăim mult!

0
101

O dieta alcatuita din grasimi contribuie la prelungirea duratei de viata si reduce eventualitatea unui deces prematur. Este concluzia la care a ajuns un grup de oameni de stiinta coordonat de Eric Verdin, de la The Buck Institute for Research on Aging. Un astfel de regim alimentar determina formarea cetonei in organism si se numeste ketogenic. Un studiu pe aceasta tema a fost publicat in revista Cell Metabolism, scrie incomemagazine.ro.

In cadrul experimentului derulat in acest sens, specialistii au efectuat o serie de teste pe soareci de laborator. Animalele au fost impartite in mai multe grupe si au fost puse la dieta.

In cazul soarecilor hraniti cu alimente bogate in grasimi si proteine, s-a constatat o mai buna functionare a creierului: comparativ cu „fratii” care au primit hrana obisnuita, ei au gasit mai repede iesirea din labirint si au dat dovada de inventivitate in rezolvarea diferitelor situatii in care au fost pusi.

Regimul ketogenic, keto dieta, le-a permis soarecilor sa se mentiona intr-o forma fizica foarte buna o mai lunga perioada de timp, reducand considerabil eventualitatea unui deces la o varsta medie.

Eric Verdin spune ca acest gen de alimentatie „determina muschiii si celulele creierului sa functioneze in regim de „economisire de energie”. Ca atare, organismul devine mai rezistent, iar creierul imbatraneste mai greu.