Este oficial: o celebră bancă din România îşi încetează existenţa în 3 luni

0
152

Este oficial: Bancpost, una dintre cele mai vechi bănci din România, își va înceta existența începând cu data de 31 decembrie 2018, scrie realitatea.net.

Data efectivă a fuziunii prin care Banca Transilvania, cel mai mare grup bancar din România, urmează să absoarbă Bancpost, a fost stabilită pentru 31 decembrie 2018, sub condiţia obţinerii aprobării BNR.

„La această dată, Bancpost îşi încetează existenţa, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidare şi transmiterea universală a întregului său patrimoniu către Banca Transilvania care astfel dobândeşte drepturile şi este ţinută de obligaţiile Bancpost”, se menţionează în proiectul de fuziune dintre cele două instituţii bancare, citat de ZF.

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, celebra bancă înființată de stat în 1991, dar privatizată ulterior și deținută de greci, Bancpost, a fost integrată în Banca Transilvania.

Bancpost a fost înființată la 1 iulie 1991, prin Hotărâre de Guvern, în urma reorganizării sectorului comunicațiilor și preluării unei părți a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizată de BNR la acel moment să opereze ca bancă universală, comercială și de economii.

În anul 1997, Fondul Proprietății de Stat propune Bancpost pentru privatizare și lansează oferta pentru evaluarea financiară a băncii, iar în anul 2002 Bancpost devine prima bancă din sistemul bancar românesc privatizată integral.