Expert: ”Unii politicieni germani au devenit parte a sistemului politic rusesc. Este cel mai mare pericol”

0
53

„Este absolut în interesul Germaniei ca o putere revizionistă ca Rusia, care a ocupat mai multe teritorii ale altor state, să devină în viitor mai slabă decât astăzi”, sustine politologul Adrian Karatnițki, cercetator la Consiliul Atlantic, într-un interviu pentru Die Welt.

Karatnițki afirma ca din acest punct de vedere, sanctiunile economice impotriva Rusiei sunt absolut justificate, scrie paginaderusia.ro.

De asemenea, expertul atrage atenția asupra faptului că șeful Kremlinului, Vladimir Putin, nu fără motiv distribuie politicienilor occidentali sistematic posturi în companiile de stat din Rusia, ca de exemplu în cazul fostului cancelar german Gerhard Schroder.

„Acesta este un joc palpitant. Oricine este strâns legat de economia Rusiei înțelege foarte bine: va trebui să plătească pentru orice critică a politicii Federației Ruse. Astfel, Rusia încearcă să atragă figuri occidentale în companiile sale de stat pentru a scăpa astfel de potențiali critici sau chiar pentru a-i transforma în rezonatori ai intereselor geopolitice rusești”, explică Karatnițki.

Cercetătorul Consiliului Atlantic avertizează că un număr de foști politicieni din Germania au ajuns acum sa nu mai faca parte din sistemul politic german, ci au devenit parte a sistemului rusesc. „Aceasta reprezintă cea mai mare amenințare”, subliniază Adrian Karatnițki.