Explozie DEVASTATOARE în Capitală. Trei persoane, printre care și un minor, au decedat

0
142

Trei persoane, printre care și un minor, au decedat în urma unei explozii produse, în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei, 11/5 din municipiul Chișinău, notează Radio Chişinău.

UPDATE 09:20 Guvernul anunță că salvatorii lucrează în condiții foarte complicate ca să vadă dacă mai există persoane sub dărâmături. „Este necesară o expertiză profesionistă ca să vedem când și în ce condiții locatarii vor putea reveni la apartamentele lor. Trebuie restabilite rețelele inginerești și întărită sau reconstruită clădirea. Între timp, am solicitat ca cei rămași fără casă să fie cazați în secțiile de reabilitare, de ce nu, ale fostului spital CFM, unde am văzut că există condiții bune”, se arată în comunicatul premierului Pavel Filip.

Peval Filip a prezentat, din numele Guvernului, condoleanțe apropiaților celor decedați. „Pe măsură ce estimăm pierderile, vom veni rapid cu ajutoare financiare pentru cei afectați”, a adăugat prim-ministrul, mulțumind celor care s-au implicat.

Alte șase persoane rănite au fost duse la spital cu diverse traumatisme, inclusiv un angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), transmite IPN.