Filip bate cu PICIORUL ÎN PRAG: Banii publici trebuie să fie cheltuiţi la timp şi CORECT

4
481

Premierul Pavel Filip susţine că Republica Moldova nu trebuie să-şi mai permită vreodată blocarea fondurilor internaţionale. Declaraţia a fost făcută de şeful Executivului în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului. Mai mult, Filip a ţinut să menţioneze că astăzi se împlineşte exact jumătate de an de când Guvernul condus de el şi-a asumat responsabilitatea de guvernare în Moldova.

„Cel mai important lucru pe care l-am reuşit este stabilizarea sistemului bancar. Dacă am ajuns la o înţelegere înseamnă că Moldova va avea parte de un sistem bancar transparent. Cum am mai spus vom debloca fondurile cu majoritate partenerilor de dezvoltare. Vom relua finanţările, trebuie să fim atenţi cum cheltuim banii publici, să fie cheltuiţi la timp şi corect. Cine va cheltui ineficient fondurile în cel mai bun caz se va alege cu demisie. Și asta e o promisiune a mea sub cuvânt de onoare, voi fi foarte exigent cu aceste condiții. Nu vreau să vă sperii, dar avem o misiune chiar mai grea decât a fost în primele șase luni de repunere a ţării pe drumul cel bun și corect, pe drumul european”, a menţionat Pavel Filip, citat de Publika.

„Valoarea medie a pensiei s-a majorat cu peste 7 la sută chiar şi în condiţii austere de activitate. S-a majorat volumul producţie industriale. Totodată, în acestă perioadă am luat măsuri şi în mediul de afaceri, aici mă refer la cea mai importantă lege cu privire la controale. Vom merge în continuare pe reducerea acestora. Am demarat reforma administraţie-locale. Avem o foaie de parcurs avansată şi urmează să realizăm toate obiectivele care se regăsesc acolo. Practic ne-am atins obiectivul cu FMI. Vă felicit cu aceste 6 luni de muncă asiduă. Este important să vedem şi rodul muncii. Vă mulţumesc şi în continuare trebuie să muncim mai energic”, a punctat prim-ministrul Pavel Filip.

4 COMENTARII

  1. Cred ca atunci cind se conduce cu un stat, starea lucrurilor este intratit de importanta incit chiar e necesar de mai schimbat tonul atunci cind e cazul. Cei care nu-si indeplinesc obligatiunile de serviciu trebuiesc la timp treziti si pusi la munca.

  2. Cei care nu vor respecta spusele Premierului, ii asteapta ceea ce a patit si seful de la BNS pentru ca nu a gestionat corect banii destinati recensamintului: Demiterea!

  3. Asa si trebuie sa fie un premier, mai dur. Daca esti moale se suie ministri in cap si fac de capul lor. Un premier nu e coleg, nu e cumatru, dar e speranta cetatenilor la o viat mai buna. Succes Filip în ceea ce faci, și ține-o tot așa.

  4. Îmi place cum Dl Filip abordează ultima vreme problemele. Se vede că el e doar pentru profesioniști, care să lucreze conștient și sîrguincios.

Comments are closed.