Filip, o nouă descindere în teritoriu: Le-am promis oamenilor din satul Speia că până la sfârșitul mandatului le vom reabilita drumul

0
124

O porţiune de drum din satul Speia, raionul Anenii Noi, de 2,2 kilometri va fi reabilitată complet. 1,7 kilometri deja se află în lucru, iar premierul Pavel Filip, aflat şi în această vineri în teritoriu, a inspectat şantierul. Drumul care leagă centrul raional cu 5 localități mari este renovat după tehnologii moderne, astfel încât să fie rezistent la mașinile de mare tonaj.

 „Am promis oamenilor din satul Speia că până la sfârșitul mandatului vom reabilita acest drum. Este o porțiune destul de complicată, trec multe camioane de mare tonaj, iar de fiecare dată când se încerca repararea nu se menținea pe foarte mult timp. De aceea am zis să venim cu o soluție fundamentală, chiar dacă reabilitarea durează mai mult, proiectarea este făcută în așa mod, încât acest drum să reziste mulți ani înainte”, a spus premierul.

Pavel Filip a mai spus că, în curând, lucrările de construcție vor demara și în preajma satului Delacău, pe o porțiune de 4 km. Costul total al lucrărilor pentru construcția drumului Bulboaca-Delacău, cu o lungime de 28 km, se estimează la 189 milioane de lei.

Amintim că, în fiecare vineri, guvernul merge, in corpore, în câte un raion din țară, unde miniștrii discută cu reprezentanții autorităților locale și caută soluții pentru problemele din regiuni.