FLASH! Au fost aleși președintele, vicepreședintele și secretarul CEC

0
89

Membrul Comisiei Electorale Centrale Dorin Cimil, propus de PAS, a fost ales în funcția de președinte al instituției. De asemenea, membrii CEC l-au ales pe Vladimir Șarban, în calitate de vicepreședinte. Vladimir Șarban a fost propus de fostul președinte Nicolae Timofti.

Maxim Lebedinschi, propus în funcția de membru al CEC de PSRM, a fost ales în funcția de secretar, după ce Veaceslav Agrigoroae și-a prezentat demisia din această funcție, la începutul ședinței de astăzi, notează Radio Chişinău.

Cei trei reprezentanți ai conducerii CEC au fost aleși prin vot secret și nu au avut contracandidați.

Amintim că recent trei membri CEC, inclusiv președintele și vicepreședintele au demisionat, manifestându-și astfel dezacordul față de modificările operate de noua coaliție majoritară la Codul Electoral,  care simplifică procedura de demitere a membrilor CEC, ceea ce în opinia celor trei ar reduce independența membrilor Comisiei.

Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către Preşedintele Republicii Moldova, iar ceilalţi 8 de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei.