FLASH! Cinci companii vinicole din Moldova vor avea acces pe piaţa rusă

0
231

Veste bună pentru producătorii de vin din Republica Moldova. Cinci companii vinicole din ţară au obţinut dreptul a relua exportul pe piaţa Federaţia Rusă. Totodată, alte două companii au primit dreptul de a-şi mări gama de produse exportate pe piaţa rusă. Anunţul a fost publicat pe pagina oficială a serviciului federal rus.

„Cinci companii vor putea realua exporturile, dar două vor putea să mărească gama de producţie, pe care poată să o exporte în Federaţia Rusă. Acum o procedură de punere a certificatelor de calitate şi nemijlocit probelor de vin care vreau să fie exportate în Federaţia Rusă, după ce vor primi certificatele ruseşti de calitate vor putea să facă export”, a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, citat de publika.md.

Potrivit comunicatului emis de autoritatea rusă, companiile „Cricova”, „Chateau Vartely”, „Castel MIMI”, „Moldiugvin” şi „Lion-Gri” vor putea realua exporturile, după realizarea procedurii de expediere a certificatelor de calitate şi nemijlocit probelor de vin care vor fi transportate în Federaţia Rusă.

Iar companiile „KVINT – Fabrica de Vin si Cognac din Tiraspol” şi „KAZAYAK-VIN SA” pot trimite probe ale noilor produse care să fie exportate pe piaţa rusă.