FLASH! Curtea Constituţională examinează sesizarea privind interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova

0
108

Curtea Constituţională examinează sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova, notează Radio Chişinău.

Amintim că  un grup de deputați ai Partidului Democrat a depus vineri, 21 septembrie, o sesizare la Curtea Constituțională pentru suspendarea temporară a lui Igor Dodon, după ce acesta a refuzat de două ori să semneze decretul de numire în funcția de miniștri a candidaților Silvia Radu, la Sănătate, și Nicolae Ciubuc, la Agricultură.

Deputatul Sergiu Sârbu a declarat că a fost solicitată examinarea de urgență a sesizării. El a comunicat pentru IPN că în această săptămână am putea avea un președinte interimar care va semna decretele de numire în funcție a celor doi miniștri propuși de PD.

Anterior, Curtea Constituțională a mai pronunțat hotărâri care justifică instituirea interimatului pentru semnarea decretelor de numire în funcție a unor membri ai Guvernului. Decretele de respective au fost semnate de președintele Parlamentului Andrian Candu.