FLASH! Departamentul de Stat al SUA a cerut Rusiei să oprească bombardarea zonelor civile din Donbas

0
143

Departamentul de Stat al SUA a cerut Rusiei să oprească bombardarea zonelor civile din Donbas și retragerea forțelor sale. Declarația a fost făcută ieri de catre Heather Nauert, secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA.

Oficialul Departamentului de Stat a declarat că Statele Unite sunt profund îngrijorate de escaladarea violenței și de deteriorarea situației umanitare din Ucraina de Est, scrie paginaderusia.ro.

Potrivit lui Nauert, SUA sunt îngrijorate de bombardarea de catre separatiști a stației de filtrare din Donețk și a uzinei cocsochimice din Avdeevka.

„Forțele Rusiei trebuie să părăsească imediat noile poziții în jurul stației de filtrare și din nou facem apel la Rusia să oprească atacurile de artilerie și cu rachete asupra zonelor civile ucrainene și să respecte încetarea focului, conform acordurilor de la Minsk … Cerem Rusiei să ia măsuri imediate pentru a depăși criza umanitară din cauza retragerii forțelor sale și a desfășurării misiunii ONU de menținere a păcii în regiune. De asemenea, apelăm la Ucraina să facă mai mult pentru a atenua suferința populației civile și pentru a proteja infrastructura vitală”, a spus ea.

„De Rusia depinde decizia de a pune capăt violenței în estul Ucrainei și de a îmbunătăți relațiile cu Statele Unite și cu comunitatea internațională”, a adăugat Heather Nauert.