FLASH! Dezbatere pe tema situaţiei din estul Ucrainei, în Consiliul de Securitate al ONU

0
97

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite va organiza, marţi seară, o dezbatere deschisă pe tema situației din teritoriile ocupate ale Donbasului, aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

Reprezentantul Ucrainei la ONU, Oleg Nikolenko, a precizat că şedinţa va avea loc la inițiativa părţii ucrainene, în condiţiile în care, de la ultima reuniune pe această temă, situația din Donbas s-a înrăutățit, notează Radio Chişinău.

„Federația Rusă încalcă în mod regulat regimul de încetare a focului în Donbas, iar rebelii intenționează să organizeze aşa-numite în teritoriile ocupate. Ucraina și partenerii săi au afirmat în repetate rânduri că, dacă aceste aşa-numite alegeri vor avea loc, Rusia va încălca grav obligațiile care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk” – a afirmat diplomatul ucrainean, adăugând că această situație „necesită un răspuns urgent” din partea Consiliului de Securitate al ONU.

„În plus, intenționăm să informăm comunitatea internațională cu privire la încălcările drepturilor omului în Crimeea, precum și privind provocările rusești din Marea Azov” – a mai declarat reprezentantul Ucrainei la ONU. Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU este programată să înceapă la ora 21:00.