FLASH! Donald Trump, gata să participe la negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia

0
112

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că este dispus să se alăture negocierilor de pace referitoare la Ucraina, dacă participanţii la acest proces ar fi interesaţi de implicarea părţii americane – transmite postul Vocea Americii, citat de Radio Chişinău.

Întrebat dacă Statele Unite sunt gata să se alăture negocierilor în aşa-numitul „format Normandia” (Ucraina, Germania, Franţa, Rusia), Trump a declarat că recentul schimb de prizonieri dintre Rusia și Ucraina a fost un pas „foarte mare și pozitiv”.

„Dacă aceştia (participanţii la discuţiile privind Ucraina, n.red) ar avea nevoie de mine la negocieri, m-aș alătura. Schimbul de prizonieri a fost un eveniment foarte pozitiv” – a remarcat liderul american. Anterior, consilierul lui Trump pentru securitate națională, John Bolton, a declarat că Statele Unite se așteaptă ca Rusia să elibereze și mai mulți cetățeni ucraineni, după schimbul de prizonieri care a avut loc sâmbătă.

Amintim că, pe 7 septembrie, între Ucraina și Rusia a avut loc un important schimb de deținuţi. Pe Aeroportul Internaţional „Borispil” din Kiev, a aterizat un avion cu 35 de cetățeni ucraineni eliberaţi de Rusia, printre care cineastul Oleg Senţov şi cei 24 de marinari reținuți anul trecut în strâmtoarea Kerci, în timp ce pe Aeroportul Internaţional „Vnukovo” din Moscova, a aterizat o aeronavă având la bord 35 de ruşi eliberaţi de autorităţile din Ucraina. Printre aceştia s-a numărat şi ofițerul Vladimir Țemah, martor cheie în cazul doborârii zborului MH-17.

Sursa: Rador