FLASH! Filip şi Poroşenko INAUGUREAZĂ ASTĂZI punctul comun „Cuciurgan-Pervomaisc”

2
203

Prim-ministrul, Pavel Filip,  participă luni, 17 iulie a.c., împreună cu Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la inaugurarea punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei de stat, „Cuciurgan-Pervomaisc”.

Acţiunea se înscrie în contextul realizării înţelegerilor convenite între Republica Moldova şi Ucraina şi, în particular, a Acordului interguvernamental privind organizarea controlului în comun şi a Protocolului interdepartamental semnat de cele două state.

Proiectul este implementat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul politicii de vecinătate, vizând modernizarea managementului integrat al frontierelor şi are la bază standardele şi cele mai bune practici europene.

2 COMENTARII

  1. In contextul declaratiei comune a guvernului din Chisinau si a celui din Kiev de a scrie cerere de aderare la UE in 2018, e previzibil dar si benefic acest punct comun.

  2. In ultima perioada relatia cu Ucraina se tine tot mai strans, ma bucura faptul dar, relatiile cu vecinii in primul rand trebuie sa fie bune.

Comments are closed.