FLASH! Igor Dodon i-a cerut comisarului european Cecilia Malmström revizuirea Acordului de liber schimb

0
19

Președintele Igor Dodon i-a cerut comisarului european Cecilia Malmström revizuirea Acordului de liber schimb pe unele categorii de produse și revenirea la regimul de preferințe comerciale autonome cu UE pentru a spori exporturile pe piața comunitară. Pe de altă parte experții și datele statistice arată că după implementarea Acordului de liber schimb exporturile spre UE au crescut semnificativ.

În cadrul unei întrevederi cu comisarul european pentru Comerț Cecilia Malmström, aflată în vizită la Chișinău, Igor Dodon a vorbit despre necesitatea revizuirii Acordului de liber schimb și revenirea la regimul de preferințe comerciale autonome, respectiv la comerțul asimetric cu Uniunea Europeană. În opinia șefului statului, reexaminarea Acordului în acest sens va permite creșterea substanțială a capacităților de producere și de export, notează Radio Chișinău.

Amintim că Republica Moldova a beneficiat de regimul preferințelor comerciale autonome din martie 2008, iar de la 1 septembrie 2014 a intrat în vigoare Acordul de liber schimb.

LĂSAȚI UN MESAJ