FLASH! În pofida interdicției lui Dodon, Guvernul trimite un contingent al armatei la exerciții militare în Ucraina

2
67

Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre prin care trimite un contingent de militari ai Armatei Naționale la exerciții militare în Ucraina, după ce președintele Igor Dodon, comandantul suprem al forțelor armate, a interzis participarea acestora.

„Instruirea militarilor după refuz creează o situație îngrijorătoare. Sincer să vă spun nu pot înțelege care sunt argumentele. Din punctul meu de vedere nu sunt argumente și temeiuri plauzibile, pentru că nimeni nu cred că-și dorește să aibă o armată slabă și fără capacități”, a declarat Pavel Filip, citat de Radio Chișinău.

El a precizat că peste 80% din bugetul participării militarilor moldoveni la exerciții internațională sunt achitate de organizații internaționale. Aceasta este a șasea oară când Igor Dodon le interzice militarilor moldoveni să se deplaseze la asemenea exerciții, iar pierderile totale sunt de aproximativ 5 milioane de lei, a declarat Filip.

„Pentru a curma orice speculații  și discuții la acest subiect, Guvernul, prin lege, este obligat să asigure creșterea capabilității Armatei Naționale. Nu văd temeiuri în a refuza participa la exerciții doar dacă vrei să slăbești armata”,  a adăugat el.

2 COMENTARII

  1. Dodon este un măgar!, dacă toto face asta pentru ruși, de ce nu-și pune întrbarea? Ce căutau rușii la exerciții miliatare pînă la conflictul Crimeiei?

Comments are closed.