FLASH! Kievul invită experți NATO să ajute la protecţia depozitelor de muniţii, după exploziile din nordul Ucrainei

0
89

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a cerut ministrului apărării, Stepan Poltorak, și ministrului afacerilor externe, Pavlo Klimkin, să finalizeze negocierile cu Alianța Nord-Atlantică privind implementarea unui fond special de încredere menit să asigure funcționarea în condiții de siguranță și protecție eficientă a depozitelor de muniții, notează Radio Chişinău.

Acest demers al Kievului are loc în contextul exploziilor recente de la depozitul din muniţii de lângă Icinea, regiunea nordică Cernihiv.

Potrivit preşedintelui Poroșenko, în acest moment, în Ucraina nu există niciun depozit modern care să respecte standardele NATO.

„Am dispus ca ministrul apărării şi ministrul afacerilor externe să finalizeze de urgență negocierile cu NATO privind crearea și implementarea unui fond special de încredere, care să asigure funcționarea în condiții de siguranță și eficiență modernă a instalațiilor de depozitare a munițiilor” – a afirmat liderul de la Kiev.

În plus, membrilor NATO le va fi furnizată o listă detaliată a mijloacelor materiale și tehnice necesare pentru asigurarea securității depozitelor militare. Ziarul Korrespondent menţionează că exploziile la depozitul militar de muniţii din Icinea continuă miercuri dimineaţă, pierderile Ucrainei în acest context ridicându-se la sute de milioane de dolari.