FLASH! Moscova așteaptă al doilea pachet de sancțiuni din partea Statelor Unite ale Americii

0
146

Departamentul de Stat al Statelor Unite trebuie să prezinte până pe 6 noiembrie Congresului un raport privind respectarea de către Rusia a condițiilor legii americane privind armele chimice și bacteriologice, invocată în legătură cu cazul Skripal din Marea Britanie, a declarta Robert J. Palladino, reprezentantul Departamentului de Stat, citat de Interfax-Ucraina şi paginaderusia.ro.

„Legea cu privire la armele chimice și biologice cere Departamentului de Stat să raporteze Congresului dacă Rusia a îndeplinit condițiile impuse de lege la trei luni dupa determinarea inițială în cazul Skripal”, a spus diplomatul.

El a menționat că pe 6 noiembrie expiră termenul până la care Departamentul de Stat trebuie să confirme Congresului că Rusia a îndeplinit condițiile legii privind armele chimice și biologice.

Dacă Departamentul de Stat nu este în măsură să prezinte concluzii care confirmă implementarea legii, după consultarea cu Congresul ar trebui să fie pus în aplicare al doilea pachet de sancțiuni  împotriva Federației Ruse.