FLASH! Numeroase încălcări în timpul alegerilor locale și regionale din Rusia au fost semnalate de observatori independenți

0
109

Numeroase încălcări au fost semnalate în timpul alegerilor locale și regionale de duminică din Rusia, considerate drept un test pentru puterea de la Kremlin.

Potrivit Europa Liberă, o organizație independentă de monitorizare a scrutinului – Golos – a semnalat peste 1700 de încălcări ale procesului de vot în Rusia, inclusiv 560 de cazuri la Moscova. Votul pentru din capitală a fost urmărit îndeaproape, după ce mii de oameni au protestat în lunile de vară împotriva eliminării din cursă a candidaților independenți și ai opoziției. Protestele neautorizate, reprimate în forță de poliție, au pus în lumină și scăderea popularității președintelui Vladimir Putin și a partidului puterii „Edinaia Rossia”. Activista de opoziție Lubov Sobol a declarat că votul din Moscova a „îngropat până și iluzia unor alegeri democratice”. Scrutinul a avut loc în peste 6 mii de circumscripții, pentru primării și consilii de diferit nivel, inclusiv șefii a 19 regiuni din 13 subiecți ai Federației, precum și în peninsula ucraineană Crimeea anexată de Rusia în 2014.