FLASH! Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la Washington, cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo

3
167

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la Washington, cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo. Potrivit serviciului de presă al Executivului, discuțiile s-au axat pe principalele direcții de cooperare moldo-americană și prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA. Pe pagina de facebook a oficialului american au fost publicate imagini protocolare de la acest eveniment.

Deschide.md notează că întâlnirea prim-ministrului Moldovei cu șeful diplomației americane a avut loc în pofida unor informații vehiculate la Chișinău despre faptul că aceasta nu ar mai fi fost inclusă pe agenda vizitei.

Pavel Filip se află în SUA în perioada 24-26 iunie. Amintim că, la începutul acestei luni, o delegație a PDM, condusă de liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. În SUA, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu mai mulți lideri politici, membri ai societăţii civile şi reprezentanţi ai mediului universitar american.

În special, la întrevederea cu congresmenii de Texas Ted Poe și Pete Olson au fost discutate reformele realizate în țara noastră, subiecte ce țin de securitatea energetică a Moldovei, lupta cu propaganda străină, evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană.

Din delegație atunci au mai făcut parte vicepreşedinţii PDM Andrian Candu şi Vlad Cebotari. Iar acum câteva zile, ambasadorul Moldovei în SUA, Cristina Balan, a prezentat liderului de la Washington, Donald J. Trump, scrisorile sale de acreditare.

Sursa: moldova24.info

1 2 3

3 COMENTARII

Comments are closed.