FLASH! Problema școlilor cu predare în limba română din Transnistria, discutată de Sovietul Suprem

0
294

Problema școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană urmează să fie examinată de așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol, conform unei solicitări a liderului regiunii separatiste Vadim Krasnoselski, informează televiziunea transnistreană.

Potrivit Radio Chişinău, subiectul funcționării celor opt școli cu predare în limba română din stânga Nistrului, se regăsește printre cele patru decizii protocolare semnate la sfârșitul anului trecut de Chișinău și Tiraspol.

Ex-vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, cel care a semnat alături de Vitali Ignatiev, pretins ministru de externe de la Tiraspol, aceste decizii, declara atunci că acestea presupun inclusiv reducerea la minim a contractelor de chirie și accesul liber al profesorilor și elevilor la aceste instituții. „Noi am discutat toate aspectele ce țin de buna funcționare a acestor școli, extinderea perioadei contractului de chirie, reducerea prețurilor de chirie, accesul liber al profesorilor și copiilor la aceste instituții, aspecte ce țin de îmbunătățirea infrastructurii a acestor școli. Sperăm că în timpul apropiat condițiile acestor școli să fie bune și să fie atractive pentru tinerii din regiune. Chiria va fi redusă la prețul minim posibil. Această sumă va fi doar simbolică”, a precizat Gheorghe Bălan.