FLASH! Putin și Trump se vor întâlni la Paris în data de 11 noiembrie

0
76

Președintele rus Vladimir Putin și omologul american Donald Trump se vor întâlni la 11 noiembrie la Paris, la evenimentele care marchează un centenar de la sfârșitul Primului Război mondial, a anunțat consilierul lui Putin, Iuri Ușakov, citat de paginaderusia.ro.

Potrivit acestuia, întâlnirea va fi una „completă”, care „va fi serios pregătită”, raportează Interfax.

Potrivit lui Ușakov, la întâlnire vor participa și membri ai delegațiilor celor care vor merge la Paris pentru eveniment. „Desigur, nu vor patricipa toti membrii delegatiilor, ci doar reprezentanții cheie ale ambleor părți”, a spus consilierul Kremlinului.

Primele negocieri între Vladimir Putin și Donald Trump au avut loc în iulie 2018, la Helsinki; înainte de aceasta cei doi s-au întâlnit numai la evenimente internaționale.

În Statele Unite, negocierile au fost considerate un eșec, inclusiv din cauza cuvintelor lui Trump că, în ceea ce privește problema amestecului în alegerile din SUA, el are încredere în Vladimir Putin cand acesta spune ca nu a existat asa-ceva. Ulterior, Trump a retractat, afirmand ca are incredere in serviciile secrete americane. Ambii președinții au considerat întâlnirea drept una „excelentă”.