FLASH! Reprezentanții companiei Kroll, nemulțumiți de scurgerile de informații în presă

0
120

Președintele Comisiei parlamentare pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, susține că la Parlament nu au fost depuse părțile din raportul Kroll2, pe care președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că le-ar fi trimis.

Membrii comisiei spun însă că s-au autosesizat. Ei vor să afle dacă aceste documente sunt veridice și cine a furnizat aceste informații lui Renato Usatîi, notează Radio Chişinău.

Alexandru Slusari susține că reprezentanții companiei Kroll sunt nemulțumiți și surprinși de faptul că a avut loc această scurgere de informații și cred că acest lucru ar fi fost posibil prin intermediul Procuraturii Generale de la Chișinău.

Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare l-a audiat vineri pe Victor Barbăneagră, viceministru al Finanțelor, în perioada când Banca de Economii a fost deposedată de pachetul de control. La audieri însă nu s-a prezentat fostul președinte al Parlamentului Igor Corman. Marți, în comisie urmează a fi audiați fostul vicepreședinte Viorel Bârcă și fostul membru al Consiliului de Administrare al BEM, Victor Bodiu.

El a mai spus că audierile despre frauda din sistemul bancar se vor încheia la sfârșitul lunii iulie. În cadrul comisiei are urma să fie audiați deputați din actualul Parlament, dar și fosta conducere a Băncii Naționale.