FLASH! Șase deputați din cadrul PD părăsesc formațiunea și vor să formeze un grup distinct în Parlament

0
62

Șase deputați din cadrul PD părăsesc formațiunea și vor să formeze un grup distinct în Parlament.

Este vorba de Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, notează Radio Chişinău.

Cei șase deputați au organizat un briefing la Parlament, iar într-o declarație prezentată de fostul vicepreședinte al formațiunii, Andrian Candu, ei au criticat actuala conducere a formațiunii că nu are o poziție fermă, dar și pentru că ar intenționa să facă o coaliție de guvernare cu Partidului Socialiștilor.

„Nu este clar dacă PDM este în opoziție sau la guvernare și nici conducerea partidului nu poate spune asta. Actuala conducere a PDM preferă crearea unei coaliții de guvernare cu socialiștii, fără a discuta și cu alte formațiuni pentru a identifica alte posibile alianțe”, a declarat Andrian Candu.

El susține că grupul celor șase este gata să voteze o declarație privind ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova, și a sugerat că vor vota și pentru moțiunea împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.