FLASH! Socialiștii nu vor susține inițiativa privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție

2
112

Președintele Igor Dodon a crtiticat inițiativa Partidului Democrat din Moldova privind modificarea Constituției în vederea introducerii sintagmei „integrare europeană”.

„Consider ca modificarea Constitutiei prin introducerea punctului privind integrarea europeana este in detrimentul echilibrului din societate. (…) Nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nici eu ca președinte, nu vom sustine și nu vom semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării”, a declarat Igor Dodon pe Facebook, citat de Radio Chișinău.

Amintim că Partidul Democrat va propune pe agenda de săptămâna aceasta a Parlamentului proiectul de modificare a Constituției care prevede introducerea sintagmei „integrare europeană” ca vector de dezvoltare a Republicii Moldova. Pe de altă parte, fracțiunile Partidului Liberal și Partidului Liberal Democrat, de ale căror voturi depinde adoptarea acestor amendamente, condiționează susținerea inițiativei PDM de votarea proiectului de modificare a denumirii oficiale a limbii în Legea Supremă.

2 COMENTARII

  1. Era și de așteptt din partea lui Dodon, asta doar îi taie lui orice posibilitate de a ne băga-n …Uniunea Eurasiatică!

Comments are closed.