FLASH! Tiraspolul IA ÎN FURCI ultima decizie a Curții Constituționale de la Chișinău

0
258

Presupusul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a arătat deranjat de decizia Curţii Constituţionale de la Chișinău, potrivit căreia dislocarea pe teritoriul Republicii Moldova a oricăror trupe sau baze militare, conduse și controlate de către state străine, este neconstituțională, notează Radio Chișinău.

Potrivit lui Krasnoselski, citat de site-ul oficial al aşa zisei președinții din stânga Nistrului, decizia CC stabilește că militarii din componența Grupului Operativ de Trupe Rusești (GOTR) s-ar afla ilegal pe teritoriul nerecunoscutei republici nistrene, și ar fi una  „periculoasă”.

Totodată Vadim Krasnoselski a criticat un proiect de hotărâre a Parlamentului de la Chișinău privind marcarea oficială pe 9 mai a Zilei Europei, concomitent cu Ziua Victoriei. Presupusul lider de la Tiraspol s-a arătat deranjat și de decizia autorităților de la București de a declara ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare naţională.

„Aceste evenimente poartă un caracter sistemic şi sunt parte a unui război hibrid împotriva Transnistriei”, a mai declarat Krasnoselski.