FLASH! Ucraina ar putea rupe ÎN CURÂND relațiile diplomatice cu Rusia!

0
97

Președintele Ucrainei, Petro Porosenko, ar putea fi deterinat sa rupă relațiile diplomatice cu Rusia, ceea ce implică o încetare completă a cooperării economice, politice și de altă natură între Rusia și Ucraina,.

Noul proiect de lege depus în Rada Suprema a Ucrainei privind reintegrarea Donbasului prevede, printre altele, declarea oficiala a Rusiei drept stat agresor si ruperea, pe cale de consecinta, a relatiilor diplomatice, scrie paginaderusia.ro.

„Sarcina amendamentului – sa reamintim guvernului că este imposibil, pe de o parte, să declari Rusia stat agresor și, pe de alta parte, să menții în continuare relații iplomatice“, – a declarat Ivan Vinnik, deputat din partidul de guvernământ „Blocul Petro Poroșenko”, initiatorul amendamentului. Potrivit lui Vinnik, după ce Rada Supremă aprobă legea privind reintegrarea Donbasului, „Rusia va fi recunoscută ca țară agresor”.

„Menținerea relațiilor diplomatice – va fi o crimă din partea Ministerului de Externe ucrainean. Aceste relații sunt practic deja rupte, la ambele ambasade lipsesc ambasadorii, misiunile diplomatice fiind deservite de diplomati de rangul II, asa ca avem nevoie sa rezolvam această lacună în legislație …“ – a spus Vinnik.