FLASH! UE nu recunoaște alegerile locale din Crimeea

0
75

Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din 10 septembrie organizate de puterea de ocupatie in Crimeea și Sevastopol, se arata in declarația reprezentantului Serviciului European pentru Afaceri Externe, publicată pe site-ul organizației, scrie realitatea.net.

„UE nu a recunoscut anexarea ilegală a Crimeei și orasului Sevastopol de catre Rusia și, prin urmare, nu recunoaște alegerile organizate în peninsula Crimeea. Oricine pretinde a fi “reprezentantul” Crimeei și Sevastopolului, nu vor fi recunoscuti ca atare, deoarece aceste teritorii aparțin Ucrainei“, – a declarat Bruxelles.

UE „rămâne constant în sprijinul integritatii teritoriale și suveranitații Ucrainei“, a asigurat Serviciul European pentru Afaceri Externe.

Și Kievul și-a exprimat protestul față de Rusia în legătură cu alegerile din Crimeea.

Procesele electorale din peninsula au fost calificate de catre purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev, Mariana Beț, drept „o încălcare flagrantă a dreptului internațional, rusesc și a legilor ucrainene“.

Ministerul ucrainean de Externe a cerut țărilor occidentale și organizațiilor internaționale să extindă sancțiunile asupra Rusiei în legătură cu alegerile din Crimeea.