FLASH! Un poliţist de la „Fulger” riscă PUŞCĂRIE pentru trafic de influenţă

2
67

Un inspector operativ al Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”al IGP, împreună cu un civil, neangajat în câmpul muncii, vor compărea în faţa magistraţilor fiind acuzaţi de trafic de influenţă.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată, scrie publika.md.

Inculpaţii au fost reţinuţi acum o lună de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, după ce doi soți au reclamat acţiunile ilicite ale acestora.

Potrivit anchetei, sergentul de poliţie, în complicitate cu o altă persoană, au pretins și primit de la denunţători 1.200 de euro, susţinând că pot influența anumiţi angajați ai Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău să evalueze pozitiv cunoștințele practice ale soţilor pentru eliberarea permiselor de conducere de categoria „B”.

În cadrul urmăririi penale poliţistul nu și-a recunoscut vina, în timp ce complicele său a încheiat cu procurorul acord de recunoaștere a vinovăției.

Ofiţerul de la „Fulger” este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

Pentru cele incriminate, norma penală prevede închisoarea de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200.000 de lei.

 

2 COMENTARII

  1. Toti care incalca legea trebuie sa raspunda pentru asta indiferent de functiile detinute. Ajunge cit s-a facut justitie selectiva. Doar daca legile vor functiona corect vom ajunge sa avem un stat cu adevarat prosper.

Comments are closed.