FLASH! Un senator SUA propune includerea Rusiei în lista țărilor ”sponsori ai terorismului”

0
254

Senatorul democrat Robert Menendez i-a cerut președintelui american Donald Trump să ia în considerare includerea Rusiei în lista țărilor ”sponsori ai terorismului”, în legătură cu otrăvirea în Anglia a fostului ofiter GRU Serghei Skripal, scrie The Washington Examiner.

Potrivit lui Menéndez, guvernul SUA ar trebui să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru încălcarea interdicției privind utilizarea armelor chimice, așa cum a făcut și cu Coreea de Nord după ce a fost otrăvit fratele de sânge al liderului nord-coreean Kim Jong-un, scrie paginaderusia.ro.

Potrivit senatorului, SUA ar trebui să sprijine Marea Britanie în legătură cu otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei sale cu neurotoxina „Noviciok”, dezvoltata în Rusia. El i-a cerut lui Trump să recunoască pericolul pe care guvernul rus continuă să îl reprezinte în fața americanilor și prietenilor SUA din întreaga lume.

Cu o zi înainte, președintele american Donald Trump și premierul britanic Theresa May au discutat despre „cazul Skripal” la telefon. Ambii lideri au fost de acord că cei care au folosit astfel de mijloace îngrozitoare, încălcând grav normele internaționale, ar trebui să răspundă pentru ceea ce au făcut.

La 12 martie, Teresa May a declarat în parlament că există o mare probabilitate ca Kremlinul să fie în spatele încercării de a-l ucide pe Skripal, fostul agent dublu din Rusia.

Serghei Skripal și fiica sa Iulia, otrăviti pe 4 martie în orașul englezesc Salisbury, rămân în continuare internati la spital în stare critică.