Fostă jucătoare de tenis din top 5 și-a anunțat retragerea

0
229

Daniela Hantuchova, fostă jucătoare de Top 5 în tenisul feminin, a anunțat că își încheie cariera, după ce, în 2017, a reușit o singură victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA, în primul tur la Acapulco, împotriva Yaninei Wickmayer, scrie digisport.ro.

„Sunt foarte fericită în acest moment. Mă simt şi uşurată, pentru că nu a fost o decizie uşor de luat. Dar, o dată ce am luat-o, în urmă cu câteva săptămâni, am început să mă simt excelent. Este o decizie pe care am luat-o eu sută la sută, singură, pentru că mi-am dorit enorm ca această hotărâre să o iau eu cu mine, să nu implic pe nimeni. Şi sunt mândră că am luat această decizie. Simt că este momentul potrivit pentru a face acest pas, categoric. Nu m-am gândit niciodată cum îmi voi lua La revedere de la tenis. Este o decizie uriaşă pe care o ai de luat, dar ştiu că le-am făcut pe toate. Am dat tot ce am avut şi acum este momentul să încep un nou capitol al vieţii mele. Simt acelaşi entuziasm, acum, ca atunci când debutam în tenis, neştiind ce mă aşteaptă pe mai departe”, a explicat Hantuchova într-un interviu special realizat de announcer-ul Rob Walker.

Ajunsă la 34 de ani, jucătoarea din Sloavcia, recunoscută drept sportiva cu cele mai frumoase picioare din circuit, a câștigat șapte titluri WTA în carieră, cele mai importante fiind cele două cucerite la Indian Wells, în 2002 și 2007. Hantuchova, care a ajuns pe locul al cinciea în lume, în ianuarie 2003, s-a mai impus la Linz (2007), Pattaya City (2011, 2012 și 2015) și Birmingham (2013).