Fostul preşedinte al raionului Criuleni a ajuns pe banca acuzaților

0
67

Fostul preşedinte al raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, și administratorul Întreprinderii municipale ”Edilitate Criuleni”, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizare şi, respectiv, complicitate la comiterea abuzului de serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice în proporţii considerabile.

Potrivit procurorilor, în urma unor licitații pentru achiziționarea serviciilor de reparații ale instituțiilor de învățământ, câștigătoare au fost desemnate companii care aparțineau celor doi inculpați sau rudelor apropiate, scrie Radio Chișinău.

În total, potrivit estimărilor efectuate de specialiştii Inspecţiei de Stat în Construcţii, prin aceste acţiuni ilicite, interesele publice au fost prejudiciate cu 252 mii de lei, notează un comunicat al Procuraturii Generale.

Fostul preşedinte al raionului Criuleni şi-a recunoscut vina, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăţiei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani. De asemenea, ei ar putea fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.