Fotografia cu un premier care scandalizează o ţară: cu berea într-o mână şi bebeluşul în alta

0
73

O fotografie de pe Facebook cu premierul australian Malcolm Turnbull ținându-și într-o mână nepoata și în cealaltă o halbă de bere a provocat opinii împărțite în rândul compatrioților săi, unii acuzându-l că este iresponsabil, în timp ce alții, printre care și rivali politici, au sărit în apărarea sa, relatează realitatea.net.

Turnbull a postat duminică fotografia pe Facebook, în care premierul poate fi văzut cu o bere într-o mână, în timp ce în cealaltă își ține nepoata. Fotografia a fost realizată sâmbătă seara, la Sydney, la um meci de fotbal australian, și a fost însoțită de comentariul „Multitasking at the footy”.

„Este scandalos să ții un copil în brațe când ai alcool în mână”, a scris un comentator, Marg Walker.

„Învățați-i pe copii să bea o bere la fotbal de la o vârstă fragedă. Excelent exemplu de educație parentală…”, a scris un alt internaut.

O altă postare, care a fost între timp înlăturată, îl critica pe Turnbull pentru faptul că „ține în brațe un copil în timp ce jonglează cu o bere”, adăugând că este „dezgustător să vezi pe cineva respirând alcool deasupra unui copil”.

Dar mulți alții au sărit în apărarea prim-ministrului, una dintre aceste postări primind 16.000 de like-uri și având parte de 1.600 de comentarii.

„Văd un bunic care are un moment special cu nepoata sa la un meci de fotbal. Asta este ceva specific australian”, a scris Alma Anderson.

Turnbull și-a apărat și el postarea pe care a făcut-o. „Cred că este vorba despre nebunia social media când vedem lucruri de genul acesta”, a declarat el pentru postul de radio Triple M din Sydney luni.

„Atâta timp cât te simți bine în pielea ta și ești tu însuți, ești natural, ce poți face mai mult de atât”, a mai spus el.

Mai mulți parlamentari, printre care și liderul opoziției Bill Shorten, au sărit și ei în apărarea prim-ministrului australian.

„Am găsit ceva cu care eu și Malcolm putem fi de acord. Astea sunt mizerii. Lăsați-l să fie bunic”, a scris Shorten pe Twitter.

„Cred că este important să spunem că Australia nu este un stat al bonelor… Este OK să-ți ții nepoata într-o mână și berea în cealaltă”, a declarat senator liberal James Paterson presei la Canberra.