Grădinița Andrieș din Nisporeni a fost recent renovată cu sprijinul financiar al Fundației Edelweiss

0
181

Bucurie mare pentru copiii și cadrele didactice de la grădinița ”Andrieș” din orașul Nisporeni. De acum încolo, ei își vor petrece timpul în condiții mai bune, deoarece instituția a fost recent renovată, scrie publika.md.

La evenimentul de inaugurare au venit și reprezentanții echipei Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Ei au adus în dar un cuptor electric, o mașină de spălat și multe jucării pentru cei mici. În semn de mulțumire micuții au pregătit un concert pentru oaspeți.

Entuziasmați de cele primite au fost și lucrătorii din cadrul instituției.

„Îs foarte mulțumită că domnul Plahotniuc a ajuns la grădinița noastră cu un cadou așa bun. Ei cum, aveam mașină da foarte veche, nu prea scurgea, mai mult cu mâinele lucram”, a spus spălătoreasă grădinița ”Andrieș”, Zina Marian.

„Eu lucrez bucătăreasă și până acuma am avut un cuptor mai puțin bun, credem că acesta ne va ușura mai mult munca și mulțumim fundației. Aveam mare nevoie de ele, într-adevăr”, a spus bucătaruşl de la grădinița ”Andrieș, Anastasia Mariniuc.

„Este o grădiniță de tip vechi și necesită multe lucrări ca să fie renovată. Cu trei ani în urmă a fost renovat acoperișul, anul acesta fațada grădiniței, suntem foarte bucuroși”, a spus directorul grădiniței ”Andrieș”, Vera Bârlădeanu.

Președintele filialei PDM Nisporeni, Vasile Bâtca, susţine că Vlad Plahotniuc nu uită niciodată de unde a plecat.

„Vă doresc mult succes și mă bucur și eu de acest proiect minunat care a pus umărul domnul Vlad Plahotniuc. Sursele primăriei orașului nu ajung pentru a înlătura toate problemele care sunt în oraș, atunci ne bucurăm când vine cineva cu un ajutor”, a spus președintele PD Nisporeni, Vasile Bâtcă.

„Să știți că întotdeuna problemele copiilor și problemele dumnevoastră sunt apropiate de noi și în decursul timpului vom face tot ce e posibil să vă fim alături, să vă susținem și să vă încurajăm”, a spus primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

„Să știți că noi avem o mare plăcere să fim alături de voi în această zi și să contribuim alături de cei care pun umărul la a face ceva frumos pentru comunitatea de aici din Nisporeni. Suntem fericiți că puteți să beneficiați de condiții mai bune atât voi, cât și pedagogii voștri”, a spus directorul executiv a fundației ”Edelweiss”, Lidia Cucoș.

Grădinița ”Andrieș” din Nisporeni este frecventată de 92 de copii.