Guvernul Sandu „stă să cadă”

0
247

Tot mai multi comentatori a fenomenului politic, ajung la concluzia ca Guvernul Sandu „sta sa cada”.
Concluzia unanima , intelegerile dintre Blocul Acum si PSRM din 8 iunie, au fost indeplinite. Plahotniuc si echipa lui au plecat sau au fost scosi din functii .
Frica de Plahotniuc care i-a unit nu mai exista.
PDM a fost lipsit de reusursele administrative iar la Congresul extraordinar in fruntea partidului a venit Filip, un tehnocrat cu care se poate discuta.
Guvernul Sandu, cu PAS care domina, este slab, s-a legat de o intelegere cu FMI , care inseamna reducerea cheltuelilor sociale, cresterea impozitelor si pierdere de sprijin popular.
Ca sa functioneze in continuare acest format si Guvernul Sandu, e nevoie de un nou Acord de guvernare , punctual, pe domenii, cu obiective clare si cu termene de realizare.
Cei din Blocul Acum, mai ales PAS , vadit avantajati de intelegerea temporara din 8 iunie, nu au interes sa semneze un nou Acord cu PSRM.
Orice Acord cu PSRM , le este nociv pentru ambele partide din Blocul Acum si duce la pierderea electoratului si moarte politica.
Se creaza impresia ca socialistii nu pot da jos Guvernul, ca cineva din afara le dicteaza sa o sustina pe Maia Sandu.
Dar PSRM nu poate tolera situatia imposibil de explicat logic, cind are 35 de mandate si doar un ministru in Guvern si are de ales , sau da jos Guvernul Sandu acum, sau dupa alegerile locale.
Insa pentru socialisti sustinerea acestui Guvern nepopular inseamna pierderi electorale.
Aici apare loc in joc si pentru PD, care cu o echipa reinouta , poate interveni cu o oferta pentru ambii jucatori.
PDM cu Filip in frunte, are sanse mari sa revina la guvernare, daca va reusi sa vina cu propuneri convenabile pentru ambele tabere aflate la guvernare.