Igor Dodon merge astăzi la Istanbul, de Ziua Națională a Turciei

0
94

Cu acest prilej, site-ul președinției de la Chișinău publică și un mesaj al lui Igor Dodon adresat președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan în care este remarcată ”evoluția pozitivă a relațiilor de prietenie și colaborare dintre Republica Moldova şi Republica Turcia, care se dezvoltă sub semnul armoniei și al sprijinului reciproc”, notează Radio Chișinău.

Mesajul președinției face referire și la vizita lui Recep Tayyip Erdoğan în Republica Moldova, în perioada 17-18 octombrie 2018, care, potrivit lui Igor Dodon, a consemnat ”trecerea raporturilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic”.

Pe contul său de Facebook, Igor Dodon scrie că în cadrul vizitei în Turcia va participa la deschiderea celui de-al treilea aeroport din Istanbul, care va fi unul din cele mai mari aeroporturi din lume.

Amintim că Igor Dodon se va afla miercuri și joi, 31 octombrie și 1 noiembrie, într-o vizită la Moscova unde urmează să poarte discuții inclusiv cu Patriarhia Rusă despre convenirea unei alte date a vizitei patriarhului Kiril în Republica Moldova, după ce șeful bisericii ruse ortodoxe și-a amânat venirea la Chișinău săptămâna trecută.