Igor Dodon s-a făcut prieten cu Ramzan Kadîrov

0
114

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon s-a întâlnit la Minsk cu liderul Republicii Cecene Ramzan Kadîrov, căruia i-a promis că până la sfârșitul anului va întreprinde o vizită la Groznîi, notează Radio Chişinău.

Ramzan Kadîrov, criticat pentru presupusele încălcări ale drepturilor omului, a scris pe contul său de pe o rețea de socializare că s-a întâlnit la Minsk cu Igor Dodon și au convenit să stabilească „cel mai strânsă și amicale relații dintre Moldova și Cecenia”.

Cei doi au mai discutat și despre organizarea, pe parcursul acestui an a unor acțiuni culturale și sportive comune, precum și schimb de delegații ale oamenilor de afaceri, potrivit portalului Groznîi Inform.

Kadîrov îl laudă pe Dodon, caracterizându-l drept o persoană „cu care e plăcut să te întâlnești, să comunici, să discuți chestiuni importante”

Kadîrov scrie că Dodon i-a promis să viziteze până la sfârșitul acestui an Cecenia.

Igor Dodon care a întreprins o vizită la Minsk a scris pe contul său de facebook despre mai multe întrevederi pe care le-a avut, dar nu a pomenit de discuțiile cu Kadîrov, alături de care apare într-o poză publicată de liderul cecen.